Novosti


Posljednje novosti vezane uz naše poslovanje

Orbico slavi 25. rođendan: Vodeći distributer brojnih brendova u BiH


Orbico Bosna i Hercegovina je osnovan 1997. godine sa sjedištem u Sarajevu gdje se ujedno nalazi i glavni distributivni centar sa upravnom zgradom. Pored toga, Orbico BiH ima svoje distributivne centre u Banja Luci i Tuzli, te podružnice u Mostaru i Bihaću. Naše najmodernije skladište koristi softver za optimizaciju procesa u skladištu (WMS), praćenje i optimizaciju ruta (TMS) kako bi osigurao efikasnu sedmičnu isporuku proizvoda na 5.000 prodajnih mjesta. Upravljamo sa 20.400 m2 skladišnog prostora, te se svi naši proizvodi isporučuju u roku 24/48h sa sopstvenim voznim parkom od 140 vozila.

Kompanija broji 450 uposlenika i prisutni smo u dvije kategorije proizvoda, FMCG i Beauty. U obje kategorije smo dugogodišnji partneri brojnim brendovima koji su omiljeni među BiH potrošačima i lideri u svojim kategorijama.

Nastavljajući naš društveno odgovorni rad, a u sklopu obilježavanja 25 godina postojanja, ove godine Orbico BiH ima niz aktivnosti kojima obilježavamo naš jubilej. Naša želja je da podijelimo radost kako sa našim zaposlenicima tako i sa širom društvenom zajednicom. Vođeni tom idejom smo sproveli aktivnosti: akcija pošumljavanja na Bjelašnici, slobodan dan za roditelje prvačića na prvi dan škole, jubilarne nagrade za 25 godina rada, donacija u iznosu 25.000 KM za 5 javnih ustanova za djecu bez roditeljskog staranja na teritoriji BiH, te mnoge druge.

U godinama koje su ispred nas nastavljamo sa implementacijom naših vrlo ambicioznih planova i strateških ciljeva kroz potpisivanje novih distributerskih ugovora, razvoj novih kategorija i kanala prodaje te izgradnju savremenog logističkog centra u Sarajevu.

Da li ste vidjeli sa koliko različitih brendova trenutno radimo?


Saznajte više informacija o poznatim brandovimo koje distribuiramo kroz našu mrežu

Više informacija